Diyabetik Ayak Tedavi Yöntemleri ve Deneyimlerimiz Plastik Cerrahi, Ortopedi ve Tramvatoloji, Endokrinoloji, Enfeksiyon Hastalıkları Bölümlerinin Katılımıyla Olgu Tartışması ve Diyabetik Ayak Bakımı

Haber Tarihi :   03.11.2017

 3 Kasım 2017 tarihinde hastanemiz Hikmet BORAN konferans salonunda Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı tarafından düzenlenen toplantıya davetli konuşmacı olarak Cerrahpaşa Tıp fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi A.D. emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Muzaffer ALTUNDAŞ katılmış olup “Diyabetik Ayak Tedavi Yöntemleri ve Deneyimlerimiz” konulu sunum yapmıştır.

Plastik Cerrahi ve diyabetik ayak plk. Hemşiresi Şeyda DOĞAN ın “diyabetik ayak bakımı ve önlenmesi” konulu sunumunun ardından Plastik Cerrahiden Dr. Umut Zereyak ve Dr. Burak DURMAZ ın sunumuyla Ortopedi ve Travmatoloji, Endokrinoloji bölümlerinin katkılarıyla olgu tartışması yapılmıştır.

Toplantıda diyabet hastalarının ayaklarında çıkan yaraların ihmal edilmemesi gerektiği, yara oluşumunun engellenmesi için hasta ve yakınlarının ayak bakımı ve kan şekeri regülasyonu, komplikasyonları takip konusunda eğitilmesi gerektiği vurgulandı.

Diyabetik Ayak Tedavisi ve cerrahi yöntemleri konusunda Türkiye de alanında en önde gelen isim olan birçok cerrahi yöntemi tarifleyen davetli konuşmacımız Prof.Dr. Muzaffer ALTINDAŞ ın sunumu cerrahi açıdan ve konunun öneminin vurgulanması ve diyabet yarasının takibinin farklılıkları olduğunu göstermek adına çok öğretici olmuştur.

Toplantıya Plastik Cerrahi, Ortopedi ve Travmatoloji, Endokrinoloji, Aile Hekimliği, Enfeksiyon Hastalıkları bölümlerinden hekim, hemşire, yardımcı sağlık personeli, öğrenci gruplarının yoğun katılımı olmuştur.

Yukarı