GETAT Kongresi Yapıldı

Haber Tarihi :   16.12.2022

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde (SCÜ) “Tıbba Farklı Bir Bakış GETAT(Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp) Kongresi” düzenlendi.

SCÜ Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Salonu’nda SCÜ, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Beyaz Önlüklüler Derneği işbirliğiyle düzenlenen kongrenin açılışına, Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Eşi Çiğdem Olgun Şimşek Hanımefendi, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, SCÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alim, Gençlik ve Spor Bakan Danışmanı Uzm. Dr. Gülsemin Ertürk Çelik, dekanlar, müdürler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşmalara geçildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Vali Şimşek, geleneksel ve tamamlayıcı tıbbın yüzyıllar önceden günümüze ulaştığını ve en az modern tıp kadar önemli olduğunu belirtti.

Sonrasında söz alan Belediye Başkanı Bilgin, "Geleneksel tıp alanında yapılan kongrenin şehrimize sağlayacağı katkıları önemsiyoruz." şeklinde konuştu.

Ardından Rektör Vekili Prof. Dr. Ataseven, “GETAT Kongremizin düzenlenmesinde, Tıp Fakültemizin ve Beyaz Önlüklüler Derneğimizin katkıları çok büyük. Kongremizin bilim dünyasına katkı vereceğini umuyorum.” ifadelerini kaydetti.

Bakan Danışmanı Çelik, "Sayın Bakanımız, her seferinde gençlerimizin taleplerini dinleyin ve yerine getirin der. Bizler de siz gençlerimizin en iyi biçimde yetişmeniz adına elimizden gelen katkıyı sunmayı hedefliyoruz. Kongremiz de bu kapsamda şekillenmiştir." dedi. 

Kongre Başkanı Dr. Ömer Aydın, "Kongremizi ortaya çıkarmak için çok uzun zamandır çalışıyoruz. Kongremizde ciddi bir emek var. Tabi ki Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Kasapoğlu'nun değerli katkılarına değinmeden olmaz." ifadelerini kullandı. 

Konuşmalardan sonra Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu uzaktan kongreye bağlanarak "Sevgili gençler, Bakanlığımız sizin bakanlığınız. Sizden katkı sunmanızı bekliyoruz. Hep birlikte, sizlerle birlikte geleceğe yürüyeceğiz. Bu değerli kongrede emeği olan başta tüm Sivas halkına, Valiliğimize, Üniversitemize, Gençlik İl ve Spor Müdürlüğümüzle genç hekim arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. 

Kongre, iki gün boyunca sürecek.

Yukarı