Niçin Alternatif Tıbba İhtiyacımız Var? Konulu Konferans Düzenlendi

Haber Tarihi :   29.12.2015

Üniversitemiz Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Niçin Alternatif Tıbba İhtiyacımız Var? konulu konferans düzenlendi.
Tıp Fakültesi Ek Derslik Binasında gerçekleşen programa Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Eşi Leman Kocacık, Üniversitemiz Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Zeynep Sümer, öğretim üyeleri, sağlık çalışanları ve öğrenciler katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Dr. Günnur Başar, Niçin Alternatif Tıbba İhtiyacımız Var?’, ‘Homeopati Tedavi ve Bilim Sanatı” başlıklı konferansında alternatif tıpta geçici ilaç tedavilerinin değil, uzun süren fakat kalıcı tedavi olan alternatif tıbbın önemine vurgu yaparak, ‘kronik hastalıkları olan insanlara vücut ağrılarını geçici olarak geçirmek yerine alternatif tıptan yararlanarak rahatsızlara kalıcı çözümler bulmak gerektiğini söyledi.
Dr. Başar, “her insana aynı ilacı vermekle olmuyor. Bunu her insanın vücut yapısına göre ilaçlar hazırlayarak başarmak mümkündür” şeklinde konuştu.

Programda Rektör Prof. Dr. Kocacık, Dr. Başar’a vermiş olduğu bilgilerden dolayı teşekkür ederek, teşekkür belgesi takdim etti.

Dr. Günnur Başar ayrıca Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Zeynep Sümer ile birlikte Rektör Prof. Dr. Kocacık’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Kocacık, Dr. Başar’a teşekkür ederek, Üniversitemiz hakkında bilgiler verdi.
 

Yukarı