Tıp Fakültesi Tarafından Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Haber Tarihi :   03.07.2015

Üniversitemiz Tıp Fakültesi tarafından 2014-2015 35. dönem mezuniyet töreni Amfi Tiyatro’da düzenlendi. 

Törene Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Erkul, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Prof. Dr. Sami Hizmetli, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okay Bulut, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şahin Yıldırım, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Fikret Ergüngör, Sivas Erzincan Tabip Odası Başkanı Dr. Sedat Özbay, CÜ Genel Sekreter V. Prof. Dr. Ömer Poyraz, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe, öğretim üyeleri, öğrenci velileri ile öğrenciler katıldı. 

Toplam 180 öğrencinin mezun olduğu törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hizmetli, öğretim üyeleri başta olmak üzere anne ve babalara öğrencileri yetiştirdikleri için teşekkür ederek,  öğrencilere mesleki öğütlerde bulundu. Hekimlik mesleğinin insanlık için çok özel ve ulvi bir meslek olduğunu ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hizmetli, “Sizler artık  insan sağlığını her koşulda korumak ve tedavi etmek için yemin etmiş kutsal bir mesleğin mensuplarınsınız. Mesleğinizi sürdürürken insan sevgisi rehberininiz olsun. Hastalarınızı aileden biriymiş gibi kabul edin” diyerek öğrencilere hayat boyu başarılar diledi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bulut ise son yıllarda fakültede ve hastanede tıp ve sağlık eğitimi alanlarında önemli gelişmelerin yaşandığını ve çalışalar yapıldığını ifade ederek, bu anlamda Rektörlüğe ve Eğitim- Araştırma Hastanesi Başhekimliğine teşekkür etti. Dekan Prof. Dr. Bulut, “Mezuniyet bir dönemin bitişi ama daha ağır ve zor bir döneminde başlangıcıdır. Önünüzdeki yaşamınızın sonuna dek sürecek bu dönemde şimdiye dek hiç yaşamadığınız sorumluluklar, tatmadığınız duygular, karşılaşmadığınız sıkıntılarınız sürekli olacak. Hastalarınızla onların yakılarıyla sevinç, hüzün, acılar yaşayarak bugünlerinizi özlemle anacaksınız. İyi bir hekimden önce iyi bir insan olmak zorundasınız” diyerek öğrencilere ve ailelerini tebrik etti. 

Konuşmaların ardından dereceye giren ve mezun olan öğrencilere törene katılan protokol üyeleri tarafından diplomaları ve hediyeleri takdim edildi. 

Törende ayrıca öğrenciler, geçtiğimiz ay geçirdiği trafik kazasında ayağı kesilen ve Ankara'da tedavi gören sınıf arkadaşları Aykut Soğancı için  'Bizimlesin Aykut' yazılı dev pankart açtı.

 

Yukarı