Tıp Fakültesi Dönem 4 Dersliğine Yrd. Doç. Dr. Serhat İçağasioğlu'nun Adı Verildi

Haber Tarihi :   17.02.2016

Tıp Fakültesi Dönem 4 Dersliğine Yrd. Doç. Dr. Serhat İçağasioğlu’nun Adı Verildi

Üniversitemiz Prof. Dr. Muvaffak Akman Ek Derslik Binası (Tıp Fakültesi Ek Derslik Binası)’nda bulunan  İç Hastalıkları Dersleri’nin yapıldığı dönem IV. dersliğine  gerçekleşen törenle, vefat eden Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serhat İçağasıoğlu’nun ismi verildi.

Katılımı yoğun olan törene Rektörümüz Prof. Dr. Faruk Kocacık, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okay Bulut, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe, Yrd. Doç. Dr. Serhat İçağasıoğlunun eşi Prof. Dr. Dilara İçağasıoğlu, dekan yardımcıları, başhekim yardımcıları, İçağasıoğlu’nun yakınları,  öğretim elemanları, sağlık çalışanları ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Kocacık, Üniversitemiz Senatosu üyelerinin dönem 4 dersliğine vefat eden Yrd. Doç. Dr. Serhat İçasıoğlu‘nun isminin verilmesini oy birliği kabul ettiklerini söyleyerek,  “Rahmetli hocamızın adı sonsuza kadar yaşayacak ama, asıl yaşayacağı yer kalplerimiz. Buraya verdiği hizmetleri,  bize yaptığı güzel dostluğu hiçbir zaman unutamayız. Burada ders görecek öğrencilerimiz bu vesileyle hocamızı tanıyacak. Dersliğimizin adının hayırlı olmasını diliyor, hocamıza Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve uzun ömürler diliyorum. Açılışa katıldıkları için başta hocamızın ailesine ve sizlere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık’ın konuşmasının ardından duygu dolu bir konuşma yapan Prof. Dr Dilara İçağasıoğlu ise 30 senedir Sivas’ta yaşadıklarını, çok değerli ve güzel dostlar edindiklerini söyledi. Artık Emekliye ayrıldığını söyleyen Prof. Dr. İçağasıoğlu, “Yıllardır görev yaptığım Üniversitemizden ayrılmadan Tıp Fakültesi’ndeki dersliğimize eşimin adının verileceğini duydum. Bu sayede Üniversitemizden, Sivas’taki dostlarım  ve anılarımdan farklı olarak kopması imkânsız bir bağ daha kuruldu. Dersliğin açılmasında katkıları bulunan başta Rektörümüz Prof. Dr. Faruk Kocacık’a, senato üyelerimize, dekanımıza, başhekimimize, tüm dostlarıma,  arkadaşlarıma ve bize emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

-Emekliye Ayrılan Prof. Dr. Fikret Ergüngör ve Prof. Dr. İçağasıoğlu’na Teşekkür Belgesi-

Programda ayrıca Rektörümüz Prof. Dr. Faruk Kocacık tarafından Rektör Danışmanı, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fikret Ergüngör ve Prof. Dr. Dilara İçağasıoğlu’na Üniversitemize yapmış oldukları hizmetlerden dolayı Teşekkür Belgesi takdim edildi.

Öte yandan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okay Bulut ise İç Hastalıkları Bölümü Araştırma Görevlisi İpek Zan ‘a sağlık alanında yaptığı özverili çalışmasından  dolayı Tıp Fakültesi Dekanlığı adına Teşekkür Belgesi takdim etti.

Programda daha sonra Yrd. Doç. Dr. Serhat İçağasıoğlunun adının verildiği dönem 4 dersliğinin açılışı yapıldı.

 

Yukarı