Kurumsal Kimlik Kartları

Başlama Tarihi :   13.09.2017 Bitiş Tarihi :   20.09.2017

Saygıdeğer Öğretim Elemanlarımız ve Personelimiz;

Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki, siz değerli akademik ve idari personelimize rektörlük seçim döneminde verdiğim bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğu ve gururunu yaşıyorum.

Bilindiği üzere, uzun yıllardır personel ve öğrencilerimize bir bankanın logosunun yer aldığı kredi kartları kurumsal kimlik kartı olarak dağıtılmaktaydı. Ancak bu kartların yurtiçi ve yurtdışında personelimizi tanıtmada çeşitli sorunlara sebebiyet vermesi, bir bankanın zorunlu müşterisi olmaya zorlanması ve Üniversitemizin kurumsal kimliğini tam anlamıyla yansıtmaması gibi sebeplerden dolayı kurum ve personelimizi ön plana çıkaran yeni bir kimlik kartı dağıtımı kararı alınmıştır. Bu kapsamda başlatılan tasarım çalışmaları tamamlanmış ve baskı aşamasına gelmiştir. Yeni kimlik kartlarının akademik, idari, öğrenci, vakıf çalışanı, şirket çalışanı, emekli, onursal kart gibi Üniversitemizin tamamına hitap edecek şekilde dağıtılması düşünülmektedir. Söz konusu kartlar; yemekhane, kütüphane, personel servisleri, idari personel mesai kontrolü ve fakülte girişleri vb. işlevlerde aktif olarak kullanılacaktır. Yeni kartların dağıtımı en geç bir ay içinde tamamlanacak, bankanın vermiş olduğu kartlar ise tamamen iptal edilecektir.

Bu çerçevede Bilgi İşlem Daire Başkanlığının elinde bulunan personel fotoğraflarının büyük çoğunluğunun eski veya kurumsal kimliğe uygun olmayan fotoğraflar olduğu aşikârdır.

Tüm personelimizin (akademik, idari, vakıf, şirket çalışanı) son altı ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraflarını, arka yüzünde T.C. Kimlik Numarası, Adı ve Soyadını da yazarak Bilgi İşlem Daire Başkanlığına en geç 20.09.2017 tarihine kadar teslim etmeleri gerekmektedir.

Fotoğrafları uygun bulunmayan ya da fotoğraflarını yenilemeyen personele kimlik kartı verilmeyecektir. Mağduriyetin yaşanmaması adına tüm personelin konuya ihtimamla özen göstermesini rica ederim.

 


Prof. Dr. Alim YILDIZ
Rektör 

Yukarı