Hekimlik Mesleğine İlk Adımı Attılar

Haber Tarihi :   14.03.2016

14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dönem 1 Öğrencileri adına geleneksel ‘Beyaz Önlük’  giyme töreni gerçekleştirildi.

Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törene Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Prof. Dr. Sami Hizmetli, Prof. Dr. Metin Bozkuş, Genel Sekreter V. Prof. Dr. Ömer Poyraz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okay Bulut, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şahin Yıldırım, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Özçelik, dekan yardımcıları, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Pof. Dr. Yavuz Siliğ, başhekim yardımcıları, öğretim elamanları, öğrenci aileleri ve öğrenciler katıldı.

Programda ilk olarak Şair Doktor Atuf Kansu’nun yazdığı ‘Dünyanın Bütün Çiçekleri’ adlı şiiri sunum eşliğinde davetlilere dinletildi.

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Bolayır’ın  ‘Bir Deneyim’ başlıklı konuşmasının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sami Hizmetli, Ankara’da yaşanan hain terör olaylarını kınayarak, olaylarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

38 yıllık bir hekim olduğunu,  hekimliğin bir sanat olduğunu ve bu sanatı icra ederken en önemli basamaklardan birinin beyaz önlüğün giyildiği gün olarak nitelendirildiğini aktaran Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hizmetli,  “Mesleğinize adım attığımız bugün,  bu heyecanınızın ömür boyu devam edeceğine inanıyorum. Hekimlik, ruh ve bedenle birlikte yapılan en önemli mesleklerden biridir ve bir sanattır. Hekimlik büyük fedakârlık gerektiren bir meslektir. Bunun için gerçekten çok iyi bir hekim olmak gerekiyor ve şu anda eğitim/öğretim gördüğünüz fakültemizde çok saygıdeğer hocalarımız,  engin tecrübeleriyle size bu mesleki bilgileri vereceklerdir. Benim sizlere tavsiyem, bu hocalarımızdan, bizlerden gerekli olan bilgileri almak için çaba sarf etmenizdir ki zaten 140 bin içerisine girerek büyük bir çaba sağladınız. Saygıdeğer velilerimiz, bu emeklerin sonucu olarak şuanda büyük bir gurur yaşamaktalar.  Beyaz önlük bizim için bir formadır ve doktorluğun simgesidir.  Beyaz gömlek dürüstlüğün,  doğruluğun,  ömür boyu temizlik ve vefa borcunun simgesidir. Ben bu vefa borcunu en iyi şekilde ödeyeceğinize,  gerek ailelerinize, gerekse toplumumuzda bu saygınlığı her zaman kazanacağınıza kalpten inanıyorum ve sizleri yürekten kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okay Bulut ise Ankara’da yaşanan hain terör olaylarını kınayarak, hayatını kaybedenlere Allah’tan sabır, yaralılara acil şifalar dileyerek sözlerine başladı.

Buruk bir 14 Mart’ı kutladıklarını ifade eden Dekan Prof. Dr. Bulut konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bugünlere gelene ve bu sıralara oturana kadar çok çaba gösterdiniz, özverili çalışmalarda bulundunuz, sizlere teşekkür ediyoruz ama unutmayın;  sizleri bugünlere getiren, sizinle ağlayıp, sizinle gülen, en az sizin kadar çaba gösteren değerli anne babalarınıza da teşekkürlerimiz sonsuzdur. Bu sıralara oturmakla zor bir yaşamı seçtiğinizi bilmenizi isterim. Doktorluk mesleğine sahip olana kadar çok çaba göstermenin dışında,  ömür boyu bu çabayı devam ettirmeniz gerekiyor. Beyaz önlüğün kıymetini ömür boyu bileceğinizden eminim.  Beyaz önlük dürüstlük, temizlik, saflık ve hastalarımıza güven demektir. Bunun bilincinde olun ve bu mesleğe yakışan bir yaşamınız olsun. Hepinizi şimdiden kutluyor ve hayat boyu başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından emekli olacak olan Üniversitemiz eski Rektörü Prof. Dr. Ferit Koçoğlu adına ‘Önlük Devir Teslim’  töreni düzenlendi.

Programda daha sonra protokol ve öğretim üyeleri tarafından 135 öğrencimize beyaz önlükleri giydirdi.

 

Yukarı