Meme Kanseri Farkındalılığı Sosyal Sorumluluk Projesi

Haber Tarihi :   18.10.2018
Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri 18 Ekim Perşembe günü Sivas Meydanı’nda bir kanser sosyal sorumluluk projesi gerçekleşirmiştir. SCÜTF EMSA öğrenci kulübü üyeleri KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) ile organize şekilde bir saha etkinliği gerçekleştirmiş, toplumda meme kanseri farkındalığını arttırmak amacı ile bir proje gerçekleştirmiştir.
Yaklaşık olarak 80 tıp öğrencisinin katıldığı etkinlikte, KETEM’in meme kanseri tarama aracının yanında bir stand kurulmuş ve saat 10.00 itibariyle İl Jandarma’nın önünde saha etkinliği başlatılmıştır.
Tıp Fakültesi Öğrencileri beyaz önlükleriyle ve meme kanserine dikkat çekmek için taktıkları pembe kurdelelerle meydanın farklı yerlerine dağılan ve Sivas halkına aktif bilgilendirme yapmışlardır. Bilgilendirme konuları ise şu şekildedir.
Meme kanserinin belirtileri nelerdir?
Kendi kendine meme muayenesi nasıl yapılır?
Kanserden nasıl korunabiliriz?
KETEM’e veya meme polikliniklerine ne sıklıkla gitmeliyiz?