CÜTUS

Başlama Tarihi :   25.02.2020 Bitiş Tarihi :   28.02.2020

Rektör yardımcımız Sn. Prof. Dr. Ahmet Alim ve Tıp Fakültesi Dekanı Sn. Prof. Dr. İlhan ÇETİN’in yoğun destekleriyle birlikte Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Zekiye HASBEK önderliğinde ve Ar. Gör. Dr. Seyit Ahmet ERTÜRK koordinatörlüğünde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda (TUS) başarı düzeylerini arttırmak ve daha yüksek puanlar elde etmelerini sağlamak amacıyla tamamı üniversitemiz öğrencilerinden oluşan ekiple birlikte TUS’ta çıkabilecek sorular hazırlanarak Android işletim sistemli cep telefonu ve tabletlerde kullanıma uygun olan “CÜTUS” isimli uygulama oluşturulmuştur. İOS işletim sistemine sahip telefonlarda kullanılabilmesi için ise çalışmalar devam etmektedir. Bu uygulama herhangi bir ticari amaç güdülmeksizin oluşturulmuş olup, sadece Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri kendilerine tahsis edilen kullanıcı adı ve şifreleri ile tamamen ücretsiz olarak kullanabilecektir. Bu uygulamada her derse ait içerikler soru cevap şeklinde  olup, tekrar edilmesi hızlı ve pratik olacak şekilde hazırlanmıştır. Öğrenciler konuları tekrar ederken daha sonra tekrar incelemek istediği içeriği favoriye ekleyebilir ve dilerlerse daha sonra sadece bu kısmı tekrar edebilirler. Bu uygulamanın en önemli özelliği tüm derslerin, tüm konuları ve tüm bölümlerin tamamını içerecek şekilde geniş kapsamlı olması ve pratik bir şekilde çalışılabilmesidir. Uygulamamızda tüm dersler şu an itibariyle tamamlanmamış olmakla birlikte ~ 5000 soru içermekte ve soru yüklenme işlemi her gün devam etmektedir. Uygulamamız sürekli yeni sorularla güncel tutulacaktır.