2. Ulusal Epilepsi Öğrenci Kongresi

Haber Tarihi :   30.04.2019

Öğrencilerimiz tarafından düzenlenen 2. Ulusal Epilepsi Öğrenci Kongresi bu yıl Sivas’ta Yapıldı.

 

Merkezi Amfi’de düzenlenen programa, Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç, Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Teoman Karaca, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Karademir, Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Suat Topaktaş, Türk Epilepsi ile Savaş Derneği Başkanı Prof. Dr. Seher Naz Yeni ve farklı üniversitelerden konusunda öncü ve tanınmış çok sayıda akademisyen ve öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını yapan Kongre Başkanı Tıp Fakültesi öğrencisi Çiğdem Saraç, “Bu zor süreçte kongreyi hazırlamada bize yardımcı olan Valimiz Salih Ayhan’a, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız’a teşekkür ediyorum. Çağımız hastalıklarından olan epilepsi hastalığına farkındalık oluşturmak istedik. Ayrıca her yıl farklı bir ilde gerçekleşen kongreyi bu yıl Sivas’ta düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

 

Ardından konuşan Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Suat Topaktaş, Epilepsi hastalığı hakkında bilgi vererek, “Uzun yıllardır var olan epilepsi hastalığı neredeyse cinlerle bile ilişkilendirilmiştir. Beyin hastalığı olduğunu bizler biliyoruz ama bunu vatandaşlarımıza aksettirmemiz oldukça zaman almıştır. Epilepsi nöbeti, beynin normal aktivitesinin, sinir hücrelerinde geçici olarak meydana gelen anormal elektriksel aktivite sonucu bozulması ile oluşan klinik bir durumdur. Halk arasında ‘Sara Hastalığı’ olarak da bilinen epilepsi, kendini epileptik nöbetler ile de göstermektedir. Epileptik nöbet gerçekleştiğinde hastada geçici bilinç kaybı da olmaktadır. Kişinin tek bir nöbet geçirmesi, epilepsi hastası olduğu anlamına gelmez. Bu tür çalışmaların vatandaşlarımıza bilgi aktarmamıza yardımcı olacağını düşünüyorum. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Son olarak konuşan Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim üyesi Mustafa Karademir, Türkiye’nin en köklü tıp fakültelerinden olan Tıp Fakültemiz hakkında bilgi vererek, katılımcılara teşekkür etti ve "4 Eylül 1919 Sivas Kongresi ile Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Cumhuriyet Şehri Sivasımıza hoşgeldiniz. Asırlar boyu Hititler , Roma İmparatorluğu, Anadolu Selçuklu İmparatorluğu, Danişmentliler, Osmanlı  İmparatorluğu gibi birçok medeniyete kucak açmış medeniyetler şehri Sivas. Yüzyıllar boyu yetiştirdiği alimleri ile  Darül ulema, tarihi güzellikleriyle adeta bir açık hava müzesini andıran Darül ala, Dünyanın en eski tıp fakültelerinden biri olan 802 yıllık tarihiyle günümüze ulaşan  Şifaiye medresesi ile Darüşşifa, Aşık Veyseli ve nice gönül ozanları ile kültür, dostluk ve kardeşlik şehri olan  Sultan Şehir Sivas'ımıza hoşgeldiniz, şeref verdiniz." ifadelerini kullandı.

 

 

Program Türk Epilepsi ile Savaş Derneği Başkanı Prof. Dr. Seher Naz Yeni’nin sunumuyla devam etti.

 

Kongrenin kültür programı kapsamında 4 Eylül Kongre Müzesi, Divriği Ulu Cami, Şuğul Vadisi, Gürün Gökpınar Gölü  gezisi düzenlendi. Gezi programı sayesinde Sivas’ın birçok önemli güzelliklerini gördüklerini ifade eden misafirler, kongrenin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Yukarı