Uzman Ellerde Bronkoskopi: Teorik ve Pratik Uygulamalar

Başlama Tarihi :   26.06.2024 Bitiş Tarihi :   10.09.2024

Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından düzenlenen Bronkoskopi Atölye Çalışması-1, 07 Eylül 2024 Cumartesi günü gerçekleşecektir. Bu özel eğitim programı, göğüs hastalıkları ve yoğun bakım pratiğinde bronkoskopinin tanı ve tedavi amaçlı kullanımı üzerine yoğunlaşacak ve katılımcılara uygulamalı deneyimler sunacaktır.

Eğitim İçeriği:

• Bronşiyal anatomiyi ve bronkoskopinin endikasyon ile kontrendikasyonlarını öğrenme
  • Bronkoskopi cihazının kullanımı, temizliği ve sterilizasyon teknikleri
  • Bronkoskopik girişimlerin uygulamalı olarak simülasyon üzerinde gerçekleştirilmesi
  • Özel durumlarda bronkoskopinin kullanımı ve bronkoskopi kılavuzluğunda endotrakeal entübasyon yapma becerisi kazanma

Program Akışı:

• Teorik eğitimler Prof. Dr. Ömer Tamer Doğan tarafından verilecek olup, bronkoskopinin temel prensipleri ve prosedür teknikleri anlatılacaktır.
  • Uygulamalı eğitimde katılımcılar, bronkoskopun dezenfeksiyonu, yoğun bakım uygulamaları ve anatomik navigasyon konularında deneyim kazanacaklardır.

Katılımcı Bilgileri:

• Kurs, özellikle göğüs hastalıkları asistan hekimlerine yönelik olup, kursa katılım ücretsizdir.
  • Toplam katılımcı sayısı 20 kişi ile sınırlıdır.

Bu kurs, teorik bilgilerin yanı sıra pratik becerilerin geliştirilmesine büyük önem vermektedir. Göğüs hastalıkları alanında kendini geliştirmek isteyen hekimler için eşsiz bir fırsattır. Ayrıntılı bilgiye kurs programından ulaşılabilir.

Eğitim İçeriği:

• Bronkoskopi cihazının kullanımı, temizliği ve sterilizasyon teknikleri

Program Akışı:

Katılımcı Bilgileri:

• Toplam katılımcı sayısı 20 kişi ile sınırlıdır.